Cykla

”Cykeln måste väl vara en av världens bästa uppfinningar? Smidig, snygg, hälsosam, ekonomisk och frihetskänsloframkallande. Och det feta plusset: cykeln släpper ut noll koldioxid när vi kör den. Heja cykeln och alla vi miljontals svenskar som glider fram på hoj!”

”Att cykla är hetare än någonsin! Det är ett konkret sätt att bidra till att minska buller, avgaser och växthusgasutsläpp. Den som cyklar bidrar också till säkrare vägar för alla och skapar mindre köer för de fordon som verkligen behövs, som bussar, ambulanser och brandbilar.”

Naturskyddsföreningen

Källa: Cykelchocka Sverige (pdf) Kampanjen Cykeldagen

I Värnamo stad finns ett stort nät av skyltade cykelförbindelser. Det mesta av cykelnätet går på gemensamma gång- och cykelbanor i blandtrafik med fotgängare eller på körbanan i blandtrafik med motorfordon.

Kartor för cykelvägar hittar du på Värnamo kommuns hemsida
Centrala Värnamo (pdf)
Cykelvägar utanför Värnamo tätort (pdf)

Kartor för cykelleder finns på Värnamo kommuns hemsida och/eller Naturkartan Värnamo
Cykelleder i Värnamo kommun
Upplev den vackra naturen i Värnamo kommun på cykel. Här kan du hitta lämpliga cykelrundor i och kring Värnamo.
Välj någon av kartorna för utskrift eller använd Naturkartan Värnamo för att hitta rätt.

Det finns rundor för alla smaker, oavsett om du vill cykla långt eller kort.
8 byar och 8 sjöar (58 km) (pdfNaturkartan
Björnakullerundan (26 km) (pdfNaturkartan
Bolmen runt kortrundan (55 km) Naturkartan
Cykelturer Rydaholm (pdf)